настинка, грип, вирус, витамин С, ехинацея, селен

В сезона на настинките и вирусите всеки би желал да намери подходящ начин да се предпази. Най-често атаката на вирусите се дължи на отслабена имунна система. Средата, в която живеем, нездравословното хранене, липсата на качествен сън и не на последно място – стресът са определящи за отслабването на имунната система. Много са причините за понижаване на имунните сили и понеже нито можем да „спрем да се ядосваме” (за да намалим стреса), нито пък ще се изолираме от всички неблагоприятни влияния, затова е добре да помогнем на собственото си тяло да се пребори с всички външни атаки. За щастие има достатъчно природни средства, които са с доказан ефект. Така по естествен начин стимулираме нормалното протичане на процесите в организма ни. Повишавайки естествените сили на организма, ние бихме могли да подготвим тялото ни за евентуална борба с вирусите и бактериите.

Най-експлоатираното средство като „първа помощ” при настинка и грип, безспорно е витамин С. Витамин С не се произвежда от човешкия организъм и може да се набави единствено чрез храна и хранителни добавки. Благотворното въздействие на Витамин С върху тялото е безспорно и отдавна доказано. Витамин С е антиоксидант. Той е ензимен кофактор – необходим за протичането на нормалните метаболитни функции в организма.  Важен е за образуването на колаген и за възстановяването на съединителната тъкан. Имуностимулатор е. Засилва, както клетъчната, така и секреторната защита срещу инфекциозни агенти и мутирали клетки. Когато витамин С е от натурален източник, той много по-бързо и качествено се усвоява от организма. Богати на витамин С са червените чушки, ацеролата, ягодите,  шипката.

Друга благотворна билка е Ехинацея Пурпурея. Наричана е естественият антибиотик. Ехинацеята се е препоръчвала, още от времето на американските индианци за стимулиране на защитните сили на организма. Цикориевата киселина е един от най-силните компоненти в билката. Тя е ефикасен имуностимулант, който мобилизира защитните сили на организма да се борят с простудни заболявания и  инфекции, причинени от бактерии, вируси и гъбички. Билката стимулира имунните функции чрез активизиране на стволовите клетки в костния мозък и лимфната тъкан, което продуцира по-голям брой активни левкоцити, включително и Т-левкоцити, насочени към борба с инфекциите. Повишава и количеството интерферон в организма, който води до отделяне на ензими, които увреждат ДНК на вируса и блокират способността му да се размножава и разпространява.

Селенът участва в глутатион пероксидазата – най-силният ензимен антиоксидантен процес в организма. Подпомага функцията на имунната система.

Ceget+ съдържа натурален витамин С от Ацерола, висококачествен екстракт от Ехинацея и Органичен Селен.